Project Mij

Controle over je auto-immuunziekte

Je zal wel denken; ik eet al kerngezond, ik volg álle richtlijnen voor gezonde voeding. Hartstikke goed! Echter heb je al eens nagedacht of jouw lijf wel blij wordt van wat je het aanbiedt? Ligt het lekker in je buik? Let op, je hoeft niet meteen klachten te voelen, dat kan best twee weken later opkomen. Gluten zijn een goed voorbeeld. De één geniet van zijn boterham, terwijl de ander van diezelfde boterham flink klachten ontwikkelt. Of het voorbeeld van een glas melk. Heerlijk verfrissend. Toch kan niet iedereen evengoed tegen de melksuikers (lactose) of caseïne (melkeiwit) van het product. Wat de ontstekingsreactie veroorzaakt verschilt per persoon.

De klachten die je krijgt van voeding waar jouw lijf niet sterker van wordt zijn heel algemeen. Moeheid is er altijd één van. Een voedingseiwitten ‘onschadelijk’ maken kost je lijf zoveel energie dat er weinig over is voor noodzakelijke of leuke dingen. Het kan zijn dat je immuunsysteem

op den duur gaat reageren met agressieve ontstekingen. Dus je bent gevoelig voor ontstekingen op de vreemdste plekken. Spieropbouw en conditie is zwak want je lijf heeft daar geen energie of bouwstoffen voor over. Concentratie en gedachten gaan niet meer zo vlot als je ooit had. Misschien ligt er een mist in je hoofd, zijn je emoties afgedekt met een deken en heb je eigenlijk nooit meer ergens zin in. Buikpijn hoeft niet altijd. Problemen met ontlasting of menstruatie eerder regel dan uitzondering. 

Als de klachten snel na het nuttigen van een product ontstaan is het gemakkelijk om te testen wat de trigger is. Moeilijker wordt dat als de klachten wat langer op zich laten wachten. Met de kennis dat voedingseiwitten tot 8 weken in je spijsverteringssysteem kunnen blijven, is de boosdoener achterhalen heel moeilijk. Door bij te houden welke producten je wanneer nuttigt krijg je inzicht en kan je verbanden leggen. 

Dit is het lekkende darmsyndroom. Het staat aan de basis van elke auto-immuunziekte. Als je weet wat je wel kan eten krijg je energie terug en kan je ermee leven. Wil je meer uit het leven halen, zoek dan een goede behandelaar. Op www.dehelderemaan.nl staat hier een artikel over. Dit pas ik toe in mijn verpleegkundige praktijk. Via deze link kom je direct op het artikel. Wellicht een feest van herkenning.

Wil je niet het boek aanschaffen, maar wel weten wat de stappen zijn? Dat kan! Neem een abonnement en vul je kennis aan.

Meer lezen?

Neem een Abonnement Basic en krijg toegang tot alle verdiepingsartikelen.

 

 

Schaf hier jouw exemplaar aan!

 

Project-mij Controle over je auto-immuunziektel

 

Merlijn Boekhandel

 

Wat is een auto-immuun ziekte?

Een auto-immuunziekte is een verwarring van het immuunsysteem.  Lichaamseigen cellen en stoffen worden als lichaamsvreemd gekenmerkt. Het lichaam gaat dan antistoffen tegen de eigen weefsels vormen. Pijn, moeheid, depressie en verslagenheid spelen een rol. Jezelf verstoppen is geen optie. Je lijf kan niet op pauze, je kan niet vrij nemen van de pijn en de moeheid. 
Leer je energie weer te vinden. Werk naar dat lichaam wat zin heeft in de dag en energie heeft voor alle leuke dingen. Dat is hard werken. Met het boek Project Mij kom je daar. Dus waar wacht je op? 

Wil je meer weten of heb je een vraag? Neem dan contact met mij op.

Klik hier om contact op te nemen

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok