Project Mij

Controle over je auto-immuunziekte

Ik ben ervan overtuigd dat de oorsprong van een auto-immuunziekte ligt in voeding. Dit is waar je cellen uit zijn opgebouwd. En denk eens aan welke afvalstoffen je jouw lijf te verwerken geeft. Daar gaat je lichaam uiteindelijk heel agressief op reageren. Een diagnose geeft aan waar de zwakste schakel in je lijf is. Het bezwijkt uiteindelijk onder alles wat je via de bloedstroom erop af vuurt. Pas als het na vele jaren geen andere optie meer over heeft. Die schakel heeft jou het meeste te leren. Je diagnose geeft je een richting. Dus ontdek, ervaar en leer.

Dus Start! Of toch niet…

Heb je last van een lekkende darm dan betekent het dat stoffen uit de darmen ongecontroleerd binnenkomen tussen weefsels en bloedbanen. Door een verminderde opname van benodigde voedingsstoffen en mineralen kunnen symptomen verergeren of veranderen. Je merkt hier weinig van. Zeker in het begin.

Na een aantal jaren gaan de problemen zich opstapelen. Door tekorten enerzijds en een verminderde werking van de spijsverteringsorganen bouwen zich problemen op. In het schema van Reckeweg wordt een dergelijke verergering weergegeven. Bij het voort schrijden van de tijd ontwikkelen zich bijvoorbeeld auto-immuunziekten. 

Feitelijk gebeuren er 2 dingen:

Verschillende soorten klachten vertellen iets over de verschillende soorten intoleranties. Een intolerantie is wanneer jouw lichaam een bepaalde stof of hoeveelheid van een stof niet verdraagt. Daarbij vertelt het klachtenpatroon iets over de soort stof en de intolerantiegrens. Laat ik een voorbeeld geven. Stel je hebt bepaalde sensaties, pijnen en buikpijn na elk weekend. Je onderzoekt wat er anders is aan je eten, drinken en activiteiten in een gemiddeld weekend. Doordeweeks heb je geen klachten. Mhh, vreemd. Dus je besluit in het weekend te doen als doordeweeks. Geen klachten. Wat doe je dan anders? Met het stappenplan van het eliminatiedieet filter je mexicano eruit, maar ook salade met kappertjes met rode wijn en borrelnootjes. De rest is ongeveer hetzelfde als doordeweeks. In het weekend dat je dit laat staan, en je hebt geen buikpijn, dan kan je gaan leren aan welk voedingsmiddel het ligt. 

Je zal wel denken; ik eet al kerngezond, ik volg álle richtlijnen voor gezonde voeding. Hartstikke goed! Echter heb je al eens nagedacht of jouw lijf wel blij wordt van wat je het aanbiedt? Ligt het lekker in je buik? Let op, je hoeft niet meteen klachten te voelen, dat kan best twee weken later opkomen. Gluten zijn een goed voorbeeld. De één geniet van zijn boterham, terwijl de ander van diezelfde boterham flink klachten ontwikkelt. Of het voorbeeld van een glas melk. Heerlijk verfrissend. Toch kan niet iedereen evengoed tegen de melksuikers (lactose) of caseïne (melkeiwit) van het product. Wat de ontstekingsreactie veroorzaakt verschilt per persoon.

De klachten die je krijgt van voeding waar jouw lijf niet sterker van wordt zijn heel algemeen. Moeheid is er altijd één van. Een voedingseiwitten ‘onschadelijk’ maken kost je lijf zoveel energie dat er weinig over is voor noodzakelijke of leuke dingen. Het kan zijn dat je immuunsysteem

Een van de oorzaken van langdurige klachten is de opstapeling van afvalstoffen. Deze zogenoemde toxinen zijn moeilijk af te breken. De lever en de nieren zijn onze reinigingsstations. Zij kunnen de aanvoerende stroom niet aan. Wat ze niet weggewerkt krijgen wordt geparkeerd. Als eerste in het bindweefsel. Je merkt dat je wt strammer en stijver wordt. Je kan je voorstellen dat al die afvalstoffen verstikkend werken op de lichaamscellen. Ter visualisatie; in elke cel staan meerdere vuilniszakken te wachten tot de buikorganen ze wel kunnen verwerken. Zo kunnen de cellen hun eigen werk ook niet goed doen.


Met voeding, sporten en candida aanpakken krijgen je cellen al een stuk meer ruimte. Dat kan je merken aan de helderheid van je gedachten. Gebruik je de grafiek van Project Mij, dan zal je het daarin terugzien.
Dus ook al ben je heel goed bezig, er komt een moment

Schaf hier jouw exemplaar aan!

 

Project-mij Controle over je auto-immuunziektel

 

Merlijn Boekhandel

 

Wat is een auto-immuun ziekte?

Een auto-immuunziekte is een verwarring van het immuunsysteem.  Lichaamseigen cellen en stoffen worden als lichaamsvreemd gekenmerkt. Het lichaam gaat dan antistoffen tegen de eigen weefsels vormen. Pijn, moeheid, depressie en verslagenheid spelen een rol. Jezelf verstoppen is geen optie. Je lijf kan niet op pauze, je kan niet vrij nemen van de pijn en de moeheid. 
Leer je energie weer te vinden. Werk naar dat lichaam wat zin heeft in de dag en energie heeft voor alle leuke dingen. Dat is hard werken. Met het boek Project Mij kom je daar. Dus waar wacht je op? 

Wil je meer weten of heb je een vraag? Neem dan contact met mij op.

Klik hier om contact op te nemen

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok