Project Mij

Controle over je auto-immuunziekte

Candida albicans heeft net als andere schimmels de schone taak om afgestorven organisch materiaal om te zetten in bruikbare compost. Dit is essentieel voor de cyclus van het leven. Schimmels horen net als bacteriën in gepaste mate aanwezig te zijn in de darmen. Deze specifieke schimmels heeft echter de eigenschap om gelijk gebruik te maken van elke vorm van verzwakking. Bij een lagere afweer zal het meteen aan het werk gaan, zo is het geprogrammeerd. Het is echter

wat enthousiast omdat we nog in leven zijn. Met de weerstand heb ik het over de vitaliteit op celniveau. Een cel die onvoldoende vitaal, door het einde van zijn levenscyclus, zou door het immuunsysteem moeten worden afgebroken. Dat heet apoptose.
Is candida echter in te grote mate in jouw lichaam aanwezig dan gaat het woekeren. Het begint gewoon alvast een niet-vitale cel te ontbinden. Schimmel heeft in de natuur de functie om niet-vitale onderdelen op te ruimen. Een omgevallen boom heeft veel paddenstoelen en schimmels. Waarom? Omdat het opgeruimd moet worden, als voedingsstoffen zoals humus weer terug aan de aarde gegeven voor een nieuwe cyclus van vruchtbaarheid.
Gebeurd dat in je lijf dan is er geen goed of slecht, maar cyclus. Is je zuurgraad te hoog, ook wel basisch genoemd, dan is er naar verhouding veel schimmel in je lichaam. Geef jij je cellen bouwstenen waardoor ze verzwakken dan zijn de cellen niet vitaal. Deze cellen worden óf aangevallen door het immuunsysteem óf opgeruimd door de candida. Het probleem bij woekeren is dat er een laagje over alle cellen gelegd wordt, vitaal of niet dat maakt dan niet meer uit. Op die manier verstikt de regio. De cellen waar niets mee was worden geblokkeerd in hun werk en verzwakken. Zo creëert de candida een geweldige voedingsbodem wat verdere woekering weer toestaat. Deze cirkel begint altijd in de darmen. Dus heb je een schimmeluitbraak op een andere oncomfortabele plaats, zoals huid of slijmvliezen, dan is dat het enige wat zichtbaar is. En de rest is er wel, maar zie je niet.
Hoe zorg je dan voor sterke en vitale cellen? En hoe zorg je ervoor dat je immuunsysteem niet je eigen cellen aanvalt. De uitleg hiervan en het bouwen met de juiste bouwstenen staat alles wat je wilt weten in het (e-) boek Project Mij. In heldere taal leer je precies wat belangrijk is bij auto-immuunklachten. Ben je lid dan kan je doorklikken naar de adviezen om de woekering tegen te gaan en blijvend de vitaliteit op celniveau hoog te houden.

Bronnen
Duiker, M. (2018). Scriptie TCM & Leaky Gut Syndrome. Delft.
Gow, N. &. (2012 Aug 15 ). Importance of the candida albicans cell wall during commensalism and infection. Current Opinion Micobiology, blz 6-12.
Hagenaar, K. (2018). Project Mij, controle over je auto-immuunziekte. Delft: De Heldere Maan.
Handbook, R. H. (2005). Heel Inc Alberqurque.
House, Y. Y. (sd). archived discussions - Leaky Gut Syndrome.
Sears, C. (2005 Oct;11). A dynamic partnership: celebrating our gut flora. Academic Press, 247–251.
Sircus, M. (mei 2015). Natriumbicarbonaat, de helende werking van Baking Soda. het unieke natuurlijke eerste hulpmiddel. www.drsircus.com: Succesboeken.

*voor meer brondocumenten ga naar deze link

 

Schaf hier jouw exemplaar aan!

 

Project-mij Controle over je auto-immuunziektel

 

Merlijn Boekhandel

 

Wat is een auto-immuun ziekte?

Een auto-immuunziekte is een verwarring van het immuunsysteem.  Lichaamseigen cellen en stoffen worden als lichaamsvreemd gekenmerkt. Het lichaam gaat dan antistoffen tegen de eigen weefsels vormen. Pijn, moeheid, depressie en verslagenheid spelen een rol. Jezelf verstoppen is geen optie. Je lijf kan niet op pauze, je kan niet vrij nemen van de pijn en de moeheid. 
Leer je energie weer te vinden. Werk naar dat lichaam wat zin heeft in de dag en energie heeft voor alle leuke dingen. Dat is hard werken. Met het boek Project Mij kom je daar. Dus waar wacht je op? 

Wil je meer weten of heb je een vraag? Neem dan contact met mij op.

Klik hier om contact op te nemen

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok