Project Mij

Controle over je auto-immuunziekte

Het effect van een meditatie is altijd  verzachtend voor het immuunsysteem. Geef jezelf eens een meditatie cadeau. Het hoeft niet lang te duren. Gun jezelf een paar minuten waarbij je naar binnen keert in je gedachten en je lijf even niets hoeft te doen. Dat klinkt heel ingewikkeld. Soms is dat het ook. 

Om je in de goede richting te helpen staan hier alvast een aantal tips voor beginners en gevorderden.

Beginner? Oefen dan eerst dit:


* Bij alle tips wordt uitgegaan van observeren; waarnemen zonder oordeel, zonder mening, onder een sticker te plakken op dat wat je ziet/voelt/hoort/etc.
* Scan je lichaam, als je net wakker bent of als je gaat slapen. Ga als een röntgenscanner van boven naar beneden, van je kruin naar je tenen.
* Voel je ergens pijn? Geef daar dan even aandacht aan. Gewoon met je gedachten omhullen. Wees er niet streng voor, of boos op. En als een emotie in je opkomt, observeer het gevoel. Wat voel je gebeuren in je borstkas of de plek van de ontsteking?
* Ben je meer moe dan anders? Geef ook daar aandacht aan. Neem die dag een extra pauze of ga juist iets fysieks doen. 20 min sporten bijvoorbeeld. Het zweten en de bloedcirculatie beïnvloeden het immuunsysteem positief. Misschien liever wat rustigers? Is een uur yoga te lang? Wij hebben onze lessen aangepast op jouw uithoudingsvermogen. Er zijn lessen van 15 minuten tot 50 minuten. Het effect op je immuunsysteem en de ontstekingen is hetzelfde als met een langere les. 

Doe jij het bovenstaande al dagelijks? Dan hier de tips voor gevorderden:
* Merk je moeheid of pijn op, probeer eens details te observeren. Kan je de plek aanwijzen? Is die plek de bron van de pijn of komt het uit een diepere laag zoals een gewricht. Wat zijn de eigenschappen van de pijn? Kloppend, zeurend, branderig, of iets anders.
* Wat is jouw basis-lichaamsgevoel? Wanneer merk je verandering op aan die basis? Wat doet een situatie of omgeving met je basis-lichaamsgevoel? Dat kan je doen bij heftige negatieve situaties, zoals stress op het werk, of verdriet. Voel ook eens wat het met je doet als je heel blij bent. Denk eraan; geen oordeel, alleen waarnemen.
* Leer jezelf om je basis-lichaamsgevoel te verbeteren. Experimenteer en ontdek wat jouw emotionele stabiliteit niet alleen tijdelijk maar langdurig kan verbeteren. Is dat 5-minuten-meditatie. Zet dat dan op je telefoon. Dan kan je het zelfs in de privacy van een toiletbezoek toepassen. Wordt je blij of rustig van een spreuk of een afbeelding, of een sieraad? Draag het bij je.

We hebben begeleide meditaties voor je klaarstaan. 

 

Schaf hier jouw exemplaar aan!

 

Project-mij Controle over je auto-immuunziektel

 

Merlijn Boekhandel

 

Wat is een auto-immuun ziekte?

Een auto-immuunziekte is een verwarring van het immuunsysteem.  Lichaamseigen cellen en stoffen worden als lichaamsvreemd gekenmerkt. Het lichaam gaat dan antistoffen tegen de eigen weefsels vormen. Pijn, moeheid, depressie en verslagenheid spelen een rol. Jezelf verstoppen is geen optie. Je lijf kan niet op pauze, je kan niet vrij nemen van de pijn en de moeheid. 
Leer je energie weer te vinden. Werk naar dat lichaam wat zin heeft in de dag en energie heeft voor alle leuke dingen. Dat is hard werken. Met het boek Project Mij kom je daar. Dus waar wacht je op? 

Wil je meer weten of heb je een vraag? Neem dan contact met mij op.

Klik hier om contact op te nemen

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok