Project Mij

Controle over je auto-immuunziekte

Tijd voor een korte update van Project Mij. Wat leuk dat je aangemeld bent. Via de digitale snelweg willen we graag kennis delen over hoe je jezelf tot het belangrijkste project maakt. Of je nu meedoet, wel of geen medische diagnose hebt, of gewoon enorm geïnteresseerd bent.

In deze nieuwsbrief een stukje over de laatste opnames, wat candida te maken heeft met auto-immuunreacties en een voedend herfstrecept.

Nieuw! Stoelyoga lessen

 

Afgelopen weken heeft het team weer opnames gemaakt. Deze keer hebben we geleerd van Margarette Neep uit Rotterdam. Haar stoelyoga lessen zijn een goede vorm van beweging en leren voelen. Zoals bij alle yoga gaat het erom dat je opnieuw leert voelen wat de subtiele signalen van je lichaam je willen vertellen. Ook gaat ze komende weken meditaties inspreken. Het is een mooie aanvulling op de andere lessen die al gepubliceerd zijn op Project Mij. We hebben nu staande lessen, maar voor mensen die dat moeilijk volhouden ook zittende en liggende oefeningen. 

 

Candida, de stille sloper

Schimmel is een prachtige opruimer in de natuur, de basis van antibiotica en de fase van omzetting naar opnieuw bruikbare bronnen. Het is een enthousiaste microbe. Het begint al molecuulstructuren af te breken als er een lichte aftakeling is, óók als de eigenaar nog in leven is.

Wat heeft dit nou met het immuunsysteem te maken of met jouw ontstekingsreacties? 

1)  De zwakke plek in jouw lichaam heeft cellen waarvan de molecuulstructuur niet (meer) optimaal is. Heb je schimmels die buiten het spijsverteringssysteem zijn, maar in bijvoorbeeld de extracellulaire omgeving, dan zal het hier gaan beginnen met zijn taak. Hier reageert je immuunsysteem op, want er komen boodschapperenzymen (interleukinen) bij vrij. Dit is één van de mogelijke oorzaken van ontsteking.

2) Schimmel heeft de neiging te woekeren; een laag van lange draden. In het bos is dit geen probleem. In de darmflora wel. Het verstikt alles onder deze slijmerige laag. Niet alleen andere bacteriën, ook de epitheelcellen van de darmwand. Daar waar de bouwstenen uit de voeding worden opgenomen. Zo bouw je ergens tekorten op. Zowel in je spijsverteringssysteem, als de zwakke plek waar je zo je best voor doet om vrij van ontstekingen te houden. Lees meer over candida via deze link.

 

 

Comfortfood! Luie wortelsoep       

 

Wortelsoep met gember voor 2 personen.

Makkelijk, vullend, schimmelwerend, maar vooral een comfortfood.

3 flinke winterpenen

2 uien

1 gemiddelde aardappel

Evt een kopje gedroogde linzen voor extra stevigheid

 

Schil alles, grof snijden en opzetten in een pan met 1 liter water. Zachtjes laten koken. 

Je kan vast brood klaarmaken met vleeswaren, een gekookt eitje, of waar je trek in hebt.

 

De soep is klaar met koken als de wortel gemakkelijk ingeprikt kan worden met een vork. Voeg gemberpoeder toe. Het vuur doe je uit, de ingrediënten pureer je. 

 

Serveer in je favoriete kom. Natuurlijk is het nog lekkerder met een scheut olijfolie, wat zeezout of peterselieblaadjes, maar misschien heb je daar wel helemaal geen energie voor. Dus eet je het opgekruld op de bank onder een dekentje met je favoriete tvserie.

We horen graag van je!
Zoals je kan zien hebben we de intentie om mensen met een auto-immuunziekte weer vitaal te maken. Dat doen we door kennis ongecensureerd en in begrijpelijke taal beschikbaar te maken. De video's maken het mogelijk op elk moment van de dag en waar dan ook het immuunsysteem te kalmeren.

 

Heb je vragen, of wil je een reactie kwijt, laat het ons dan weten. Je kan reageren op het adres van deze verstuurde email.

 

Herfstgroet!

 

Katinka, Elly May & Tessa

Template_sub_top2.jpg

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok