Project Mij

Controle over je auto-immuunziekte

Deze actieve jonge vrouw zat al een poos niet lekker in haar vel. Ze had al een aantal jaar pijn en was heel moe. Zelfs haardochtertje van 16 maanden optillen was al teveel.Haar man nam wat over in de huishouding, haar dochtertje ging wat vaker naar de oppas en stond gedeeltelijk arbeidsongeschikt gemeld voor haar werk. Binnen haar werk merkte ze het verlies van snel denken en concentratie werd minder. Ze ging uiteindelijke naar de huisarts. Via de huisarts kwam ze bij de reumatoloog die andere diagnosen uitsloot en met een tenderpointtest fybromyalgie vaststelde.                                                                     

Wat is je diagnose?

Fybromyalgie.  

Wat waren je uitdagingen op fysiek, mentaal en emotioneel?

Vooral de moeheid zorgde dat ik weinig in het huishouden kon doen. Sporten was zwaar en liet ik dan maar. Afspraken met vriendinnen of een feestje was meestal teveel. Daar moest ik dagen van bijkomen. Ik was voor 50% arbeidsongeschikt verklaard. Omdat ik de hele dag door wel ergens pijn had, werd ik snel boos. Zo bedoel ik iets dan niet, maar dan was het al gebeurd. Wat me ook dwarszat is dat ik vroeger snel kon leren en ik nu al 2x mijn studie heb onderbroken.

Welke therapieën of oplossingen heb je geprobeerd? En wat was hun effect?

Na 8 maanden op een wachtlijst was ik aan de beurt voor het revalidatiecentrum. Hier had ik best wel hoop op gevestigd. Zij zouden me helpen de pijn en moeheid te verminderen. Na de training van 4 maanden daar werd ik naar huis gestuurd met wat handvaten voor als het erger zou worden en meer niet. Dat viel tegen.

Massage werkt goed maar geeft wel afhankelijkheid.

Wat was je persoonlijk doel?

Ik wilde niet leren leven met de klachten, ik wil LEVEN.

Hoe lang al pas je welke onderdelen van Project Mij pas je toe?

Sinds 2 jaar volg ik de onderdelen sporten, mindfulness en heb ik een aantal allergieën ontdekt en gebruik ik die niet meer.

Wat is er inmiddels veranderd in je gezondheid?

Heel erg veel. De pijn en vermoeidheid komt nog wel eens terug in perioden waarin ik onder druk sta. Het is er niet continue. Ik ga op stap met mijn zussen en kan de volgende dag naar mijn werk. Via een goede therapeut heb ik veel geleerd over mijn emoties en mijn grenzen. Dat maakt het leven zoveel rustiger! Ik kon de studie niet meer oppakken maar heb wel een andere mentale uitdaging gevonden op mijn werk. Ik zou het bijna vergeten; tegenwoordig loop ik mee met hardloopwedstrijden en heb mijn motorrijbewijs gehaald!

Schaf hier jouw exemplaar aan!

 

Project-mij Controle over je auto-immuunziektel

 

Merlijn Boekhandel

 

Wat is een auto-immuun ziekte?

Een auto-immuunziekte is een verwarring van het immuunsysteem.  Lichaamseigen cellen en stoffen worden als lichaamsvreemd gekenmerkt. Het lichaam gaat dan antistoffen tegen de eigen weefsels vormen. Pijn, moeheid, depressie en verslagenheid spelen een rol. Jezelf verstoppen is geen optie. Je lijf kan niet op pauze, je kan niet vrij nemen van de pijn en de moeheid. 
Leer je energie weer te vinden. Werk naar dat lichaam wat zin heeft in de dag en energie heeft voor alle leuke dingen. Dat is hard werken. Met het boek Project Mij kom je daar. Dus waar wacht je op? 

Wil je meer weten of heb je een vraag? Neem dan contact met mij op.

Klik hier om contact op te nemen

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok